Zjem coś na szybko – o mikrofalówkach

0
519

Mikrofalówka jest urządzeniem szczególnie przydatnym w małych kuchenkach oraz dla ludzi zapracowanych którzy mają mało czasu na przygotowywanie posiłków. Przy pomocy kuchenki mikrofalowej można produkty rozmrażać, gotować, podgrzewać a nawet piec ciasta. Wszystko szybko i sprawnie. Wybór mikrofalówki wcale nie jest łatwy. Na rynku jest bardzo duży wybór a ciągle pojawiają się nowości o całkiem innych funkcjach. Przy wyborze mikrofalówki musimy kierować się różnymi zasadami. Musimy zastanowić się jaką pojemność ma mieć mikrofalówka czyli w zależności czy będzie przygotowywane jedzenie dla jednej osoby lub więcej wybieramy pojemność mikrofali od siedemnastu do trzydziestu litrów.

Musimy zadecydować czy mikrofala będzie wolnostojąca czy do zabudowy. No i najważniejsze jakie funkcje powinna mieć, czyli czy to będzie zwykła mikrofalówka albo z dodatkiem grilla aby móc opiekać na przykład kurczaka, termoobieg w mikrofali spowoduje szybsze i równomierne ogrzewanie i rozmrażanie. Mikrofalówka może mieć różne funkcje, ale najlepsze są wielofunkcyjne które mają i grill, rozmrażanie, szybkie podgrzewanie, gotowanie na parze, opiekanie, termoobieg, blokadę drzwiczek i blokadę klawiatury.